Hiusten öljyäminen on hiustenhoitomenetelmä, joka perustuu vanhaan intialaiseen perinteeseen. Sitä on käytetty muinaisista ajoista tähän päivään asti. Nykyään se on hyvin suosittu menetelmä ja yhä useammat naiset päättävät muuttaa heidän kauneusrutiinejaan Ayurvedic-lääketieteen menetelmiin.

Lue mitä hiusten öljyäminen todella on ja huomaa itse sen tuomat loistavat tulokset.

Mitä hiusten öljyäminen oikein on?

Periaatteessa, hiusten öljyäminen on öljyn asettaminen: kaikkialle hiuksiin, vain latvoihin tai päänahkaan. Monet naiset käyttävät tätä menetelmää vapaaehtoisesti. Miksi? Öljyt sisältävät paljon vitamiineja, hivenaineita, EFA:a (välttämättömiä rasvahappoja). Nämä ainesosat ovat vastuussa elvytyksestä, ravitsemisesta ja päänahan vahvistamisesta. Ne tarjoavat myös suojan haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä.

Voiko silikoneja käyttää hiusöljyjen sijaan? Periaatesääntö sanoo, että jos haluat ravita hiuksesi sisäpuolelta, sinun ei tulisi käyttää silikoneja sisältäviä tuotteita. Jos kuitenkin haluat suojata hiuksia auringon haitalliselta säteilyltä – silikonit ovat tarpeen. Silikonit peittävät hiuksesi ja häiritsevät niiden normaalia toimintaa sekä estävät ravintoaineiden pääsyn sisäpuolelle.

Mitä saat hiusten öljyämisestä?

Voit listata monia hiusten öljykäsittelyn etuja. Lopputulos riippuu siitä miltä hiuksesi näyttivät ennen käsittelyä, niiden alkuperäisestä kunnosta ja käsiteltävistä ongelmista. Hiusten öljyäminen kuitenkin:

 • elvyttää vaurioitunutta hiusrakennetta
 • estää hiustenlähdön
 • lisää hiuskasvua
 • antaa kiiltoa ja kestävyyttä
 • hoitaa hilsettä
 • säätää talirauhasten toimintaa
 • ehkäisee kaksihaaraisia
 • ehkäisee takkuja ja sähköisyyttä
 • suojaa: haitalliselta UV-säteilyltä, hyvin alhaisilta tai korkeilta lämpötiloilta, ilmastoinnilta, merivedeltä, kloorivedeltä, kuivaajan kuumalta ilmalta
 • rauhoittaa päänahan ärsytyksiä
 • vahvistaa ja ravitsee hiuksia
 • tekee elottomista ja karheista hiuksista sileät ja kiiltävät.

Miten valita oikea öljy?

Kaikki riippuu hiusten huokoisuudesta. Hiukset ovat jaettu kolmeen ryhmään: vähähuokoiset, keskihuokoiset ja korkeahuokoiset. Aseta vähähuokoisiin hiuksiin kookosöljyä, auringonkukkaöljyä tai babassu öljyä. Tarvitset myös kauneusvoita, kuten: mango, karite ja cupuacu. Huolehtiaksesi keskihuokoisista hiuksista, käytä: arganöljyä, luumunkiviöljyä, manteliöljyä, oliiviöljyä, makadamia öljyä ja avokado öljyä. Mitä tulee korkeahuokoisiin hiuksiin, parhaat öljyt ovat: pellavansiemenöljy, helokkiöljy, puuvillansiemenöljy, rohtopurasruohoöljy, ruusunmarjaöljy, rypälesiemenöljy, vehnäalkioöljy.

Miten hiukset öljytään?

Hiukset tulisi öljytä kerran tai kaksi viikossa. Anna öljyn vaikuttaa hiuksissa noin 30 minuuttia ja päänahassa maksimissaan 2 tuntia. Säännöllisyys on onnistuneen käsittelyn avain. Saat loistavat tulokset vain käyttämällä öljyjä säännöllisesti. On olemassa muutama öljyämismenetelmä.

Kuiva hiusten öljyäminen

Tämä on luultavasti yleisin hiusten öljyämismenetelmä. Se koostuu oikeanlaisen öljyn (sopii hiusten huokoisuuteen) asettamisesta kuiviin hiuksiin. Pese öljy pois muutaman tunnin kuluttua ja harjaa hiukset perusteellisesti. Tässä tapauksessa öljyä voi asettaa kaikkialle hiuksiin, latvoihin tai päänahkaan.

Märkä hiusten öljyäminen

Toiseksi suosituin öljyämismenetelmä. Öljyä tulee asettaa puhtaisiin ja kosteisiin hiuksiin. Muista päästä eroon ylimääräisestä vedestä ennen käyttöä. Jos sinulla ei ole aikaa, hiuksia ei tarvitse pestä ennen öljyn käyttöä. Voit yksinkertaisesti suihkuttaa hiuksiisi lämmintä vettä tai kosteuttavaa tuoksuvettä.

Hiusten öljyäminen kulhossa

Tätä menetelmää ei suositella aloittelijoille, vaan kokeneemmille hiusöljyjen käyttäjille. Kaada litra keitettyä vettä kulhoon ja lisää yksi tai kaksi ruokalusikallista öljyä ja muutama tippa hyalurooniahappoa, kuningatarhyytelöä, aloe vera mehua tai muuta kosteuttavaa ainetta. Kasta hiuksesi sitten kulhoon ja poista ylimääräinen vesi hiuksista noin minuutin kuluttua. Aseta päähäsi suihkumyssy ja peitä se lämmitetyllä pyyhkeellä (tai vanhalla talvihatulla). Ota kaikki pois noin 30 minuutin kuluttua ja pese hiuksesi hellävaraisella shampoolla.

Hiusten öljyäminen hoitoaineella

Toinen sivistyneempi menetelmä kokeneemmille naisille. Oikeanlaisen öljyn lisäksi sinun täytyy valita hoitoaine, joka vastaa tarpeitasi ja täydentää ensimmäisen tuotteen vaikutuksia. Voit asettaa hoitoainetta ja sitten öljyä, tai toisin päin. Käytä taas suihkumyssyä ja lämmitettyä pyyhettä. Pese kaikki pois 30 minuutin jälkeen.

Hiusten peseminen öljyämisen jälkeen on tärkeää!

On yleensä paras pestä hiukset kahdesti: ensimmäisen kerran puhdistavalla shampoolla ja toisen kerran hellävaraisella, kosteuttavalla shampoolla. Voit myös pestä hiuksesi CWC-menetelmällä – hoitoaine – pesu – hoitoaine. Kun käytät hoitoainetta, öljy emulgoituu ja hiusten peseminen helpottaa. Huuhtele sitten lämpimällä vedellä ja käytä hoitoainetta taas.