Voiko hiusten huokoisuus liittyä öljyihin? KYLLÄ! Kaikki öljyt luodaan hoitamaan tiettyä hiustyyppiä.

Seuraavat tyypit voi määritellä:

  • vähähuokoiset hiukset – sileät, kiiltävät ja terveet. Niitä on vaikea värjätä, muotoilla tai föönata. Suojakerros istuu tiheästi kiinni. Tyydyttyneet öljyt pitävät parhaan huolen tämäntyyppisistä hiuksista.
  • keskihuokoiset hiukset – ovat yleensä terveet ja helpot muotoilla. Suojakerros on avoimempi. Kertatyydyttämättömät öljyt ovat paras hoitokeino tässä tapauksessa.
  • korkeahuokoiset hiukset – ovat yleensä kiharat, takkuiset ja sähköiset. Lisäksi, ne ovat vaurioituneet, ne ovat helppo kastaa, ne kuivuvat nopeasti ja helpot värjätä. Sellaisten hiusten suojakerroksessa on reikiä ja aukkoja. Siksi monityydyttyneitä rasvahappoja suositellaan parantamaan niiden kuntoa.

Näiden kolmen päähuokoisuuden lisäksi voit kohdata korkeahuokoisuuteen päin suuntaavia keskihuokoisia hiuksia sekä keskihuokoisia hiuksia, jotka lähestyvät vähähuokoisuutta.

Miten hiusten huokoisuus määritellään?

Vahvistaaksesi hiustesi huokoisuuden, sinun on tehtävä muutama testi: näkötesti, kosketustesti, jauhotesti, vesitesti ja kookosöljytesti. Jos haluat, voit myös käydä tarkistamassa hiustesi kunnon trikologistilla. Millainen tutkimus on? Lääkäri analysoi hiustesi pituuden, paksuuden, latvojan ulkonäön ja päänahan kunnon erityissuunnitellulla mikroskoopilla. Tulokset ovat valmiit muutamassa minuutissa. Voit myös pyytää trikologistilta neuvoja hoitoon liittyen (jos tarpeen). Hän valitsee päänahallesi sopivan kauneustuotteen. Sen sijaan, että kuluttaisit rahasi ammattilaiseen, voit kokeilla yhtä tai kaikkia kotitestejä huokoisuuden määrittelemiseksi. Mitä ne oikein ovat?

Näkötesti: tarkastele hiuksiasi koko ajan. Mitä se tarkoittaa? Keskity siihen, miltä hiuksesi näyttävät pesemisen ja föönauksen jälkeen, tulevatko niistä takkuiset ja elottomat sateessa vai ovatko ne vaikeat muotoilla. Jos vastaat kysymyksiin kyllä, hiuksesi ovat korkeahuokoiset. Jos hiuksesi eivät muutu huomattavasti sääolosuhteista ja päivittäisestä muotoilusta huolimatta, se merkitsee keski- tai vähähuokoisuutta.

Kosketustesti: nappaa hius kahden sormen väliin ja liu’uta sormia hiuksen vartta pitkin (päänahkaa kohti). Jos tunnet kuhmuja ja karheutta, hiuksesi ovat korkeahuokoiset. Jos hius sen sijaan on sileä, hiuksesi ovat vähähuokoiset. Sinun on muistettava pestä hiukset huolellisesti ennen tätä menetelmää. Varmista, että hiuksissasi ei ole kemikaaleja, detergenttejä tai silikoneja.

Jauhotesti: ripottele jauhoja hiuksiisi. Tässä tapauksessa korkeahuokoiset hiukset peittyvät suureen jauhomäärään. Pieni jauhomäärä viittaa vähähuokoisiin hiuksiin. Tämä menetelmä ei kuitenkaan ole täysin luotettava. Testin tulokseen voi vaikuttaa talirauhasten talituotanto tai aiemmin käytettyjen kauneustuotteiden jäänteet.

Vesitesti: aseta muutama hius kulhoon täynnä vettä. Jos hiukset uppoavat kulhon pohjalle muutamassa minuutissa, hiuksesi ovat korkeahuokoiset. Vesi on lävistänyt avoimen suojakerroksen reiät ja aukot ja vetänyt sen alas. Pinnalla kelluvat hiukset ovat vähähuokoisia.

Kookosöljymenetelmä: aseta reilu määrä kookosöljyä hiuksiisi. Pese öljy pois noin tunnin kuluttua ja katso miltä hiuksesi näyttävät. Jos hiuksesi ovat takkuiset ja elottomat, ne ovat korkeahuokoiset, kun taas vähähuokoiset hiukset pysyvät sileinä ja kiiltävinä.

Onko mahdollista muuttaa hiusten huokoisuutta?

Kyllä on. Hiusten huokoisuuden voi muuttaa keskihuokoisista korkeahuokoisiksi tai vähähuokoisiksi. Kaikki riippuu hiusten ja päänahan hoitomenetelmistä. Käyttämällä oikeanlaisia tuotteita, pystyt parantamaan hiusten kuntoa huomattavasti, elvyttämään vaurioituneita latvoja ja ravitsemaan päänahkaa. Valitettavasti huokoisuustasoa voi myös lisätä. Jatkuva värjääminen, lämmöllä muotoilu, haitallisia ainesosia sisältävien tuotteiden käyttö, auringon säteily ja vapaiden radikaalien vaikutus ovat osallisia hiustesi huononevaan ulkonäköön ja kuntoon.